HOME PARTNERS MUSEUMS IN ROUSSE CONTACTSЖЕНИТЕ В ИСТОРИЯТА

 

 

 

Тази страница е разработена по проект „Жените в историята. Образователен модул с културен маршрут“. Проектът се осъществи благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи” и Български дарителски форум. Отговорността за съдържанието е на сдружение „Европейски пространства 21“ Русе и по никакъв начин не отразява официалните позиции на финансиращите организации.

Тук споделяме знание за вдъхновяващи примери на жени в историята; Опитваме се да осветлим образи и имена, променили живота ни; Искаме да включим скрито културно наследство в образователната програма „Русезнание“.

Проектът “Жените в историята” осветлява скрито културно наследство и показва места на памет, важни за местната общност.

Кои сме ние? Сдружение „Европейски пространства 21“ Русе е неправителствена организация, обърната към хората, обществото и медиите. Работим за споделяне и популяризиране на наследството на местните общности. И по този проект работим с наш дългогодишен партньор - Регионален исторически музей Русе.

Какво правим? Изграждаме културен маршрут и образователен модул. Правим мобилна изложба, интерактивен дигитален сегмент и състезание (куиз). Така формираме нов културен продукт с реализация в образованието и в сферата на наследството.

Кой участва? 400 ученици от 6-7-8 клас - тийнейджъри, които изграждат своите осъзнати позиции към социума, наследството и гражданската активност. Партнират ни 4 училища: гимназия с преобладаващ брой момичета, Спортно училище с преобладаващ брой момчета, елитно основно училище и друго с деца в риск от отпадане заради бедност.

Защо го правим? Защото вярваме, че днес без паметта за миналото трудно се вижда бъдещето. Проектът се осъществи благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи” и Български дарителски форум. Отговорността за съдържанието е на сдружение „Европейски пространства 21“ Русе и по никакъв начин не отразява официалните позиции на финансиращите организации.