НАЧАЛО ПАРТНЬОРИ РУСЕНСКИ МУЗЕИ КОНТАКТИКАЛЕНДАР

14 май 2011 г. - Осма нощ в музея. 

Приятели на музеите – Русе, Русенска опера, Русенска художествена галерия, Поетична група MVM, Галерия „Приятели”, Регионален исторически музей - Русе са организаторите на Осма нощ в музея. Място за свободния дух. На 14 май ще има безплатен вход за всички събития от 16.00 до 24.00 ч. Програмата на събитията в Европейската нощ на музеите в Русе е достъпна в раздел Новини.

 

 

 19 май 2012 г. - Девета нощ в музея.

Европейската инициатива "Нощ в музея" в Русе се осъществява по проект "Девета нощ в музея и Детска нощ в музея" на Сдружение "Приятели на музея - Русе" в сътрудничество с Регионален исторически музей - Русе, Регионална библиотека "Любен Каравелов", Русенска художествена галерия, Арена Медиа, Българско дружество за защита на птиците, Сдружение "Еквилибриум", Книжарница "Хеликон" - Русе, WWF и Арт център RG21, със съдействието на Община Русе - отдел "Култура" и се реализира в рамките на кампанията "Русе - кандидат за Европейска столица на културата 2019". Програмата на събитията се намира в раздел "Новини".

Мястото е Русе, нощта - 19 май. Включете се и ВИЕ!

 

1 юни 2012 г. - Детска нощ в музея!

 

18 май 2013 г. - Десета нощ в музея

Инициативата "Нощ в музея" ще се проведе за десети път в Русе. Тази година тя ще се реализира на 18 май (събота) - Международния ден на музеите, в рамките на проекта "Десета нощ в музея - Десет чудеса от пъзела Европа" на сдружение "Приятели на музея - Русе". Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Русе и в подкрепа на кандидатурата на Русе за Европейска столица на културата през 2019 г. Входът за всички събития е свободен. Заповядайте!

 

17 май 2014 г. Единадесета Нощ в музея

За единадесети път в Русе на 17 май 2014 г. (събота) ще се проведе инициативата "НОЩ В МУЗЕЯ" от 16.00 до 24.00 часа с вход свободен за всички организирани събития. Инициативата се осъществява по проект "Музеон - храмът на музите" на сдружение "Приятели на музея - Русе", с финансовата подкрепа на Община Русе по Програма за подкрепа на проекти в областта на изкуството и културата. 
Представяне на книги, прожекция на филми, образователни игри на открито, пърформанси, работни ателиета и музикален концерт са само част от събитията, които ще могат да видят и в които ще могат да се включат посетителите в тазгодишното издание на Нощта на музеите. Заповядайте!

01 . 06
2012
Детска нощ в музея 2012 г.
« Назад към КАЛЕНДАР

Детска нощ в музея предстои в Деня на детето, 1 юни 2012 г. (петък)! Програмата е достъпна в раздел "НОВИНИ".